Subjektive Vorstellungen sind für den Künstler mehr als nur eine zweite Realität. Sie verwandeln sich in eine eigene Welt in der er lebt und existiert, in einen Kosmos von wahrer Realität und Existenz.

Frantisek Kupka

Mijn werk ontstaat in een proces, vanuit een innerlijke behoefte die te maken heeft met een plek willen geven aan wat er gebeurd in de wereld om mij heen. Daarbij verbind ik het persoonlijke en het universele met elkaar door gebruik te maken van de dynamiek die ontstaat in de ruimte die ik creëer met materiaal, kennis, intuïtie en een concept. Een ruimte waar de inspiratie zit en waar de nuance ontstaat. Op zoek naar een plek waar natuur en mens bij elkaar komen. Door als een architect de vormen en krachten van de natuur te ordenen, te verwerken en beheersbaar te maken.


mirian jacobs

Mirian Jacobs
Mirian Jacobs

Beeldend kunstenaar Mirian Jacobs studeerde aan de Academie voor beeldende kunst en vormgeving ArtEZ/AKI in Enschede. Daarvoor werkte zij in het bedrijfsleven in marketing en reclame waar zij, naast het opzetten en organiseren van projecten, veel ervaring heeft opgedaan met o.a. studiofotografie en vormgeving. Door cursussen te volgen in (portret)schilderen, fotografie en modeltekenen ontdekte zij dat hier haar liefde lag. Na de kunstacademie ArtEZ/AKI is haar werk op verschillende tentoonstellingen en beurzen getoond in Nederland en Duitsland en hebben diverse werken een weg gevonden naar bedrijfs- en privécollecties. Zij is nauw betrokken bij kunst en cultuur in haar woonplaats Borne als lid van de Bornse Cultuur Commissie en coördineert daar ook Kunst in de Klas in het Primair Onderwijs. In 2021 heeft zij de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving afgerond bij ArtEZ. Naast haar eigen praktijk is zij docent beeldende vorming op het C.T. Stork College in Hengelo.

Opleidingen en cursussen

2019-2021 Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ
2019 cursus poëzie Schrijversvakschool Amsterdam
2015 cursus ‘Filosoferen & Dichten’ o.l.v. Moes Wagenaar
2015 workshop schildermaterialen door Pieter Keune
2011 cursus Hedendaagse Filosofie, Instituut voor Filosofie, o.l.v. Prof.Dr. Henk Procee
2005-2010 ArtEZ/AKI, Academie voor beeldende kunst en vormgeving te Enschede
1996-2005 diverse cursussen schilderen, fotografie, modeltekenen, portretschilderen
tot 1997 opleiding VWO en HBO

Publicaties en pers

2017
Het kleine landschap, publicatie voor Solo KunstRai 2017
16 pagina's selfcover, oplage 100. Op aanvraag verkrijgbaar.

boekjes-het-kleine-landschap

TC Tubantia - 5 vragen aan ...

2016
Kunstenaarsboek 'Blauwbloeiers en kwade koppen', (oplage: 7)
Museumkrant, Blauwbloeiers en kwade koppen

2015
Twickelblad, Verrassend vlas: oud gewas wordt hedendaagse kunst
RTV Oost, Mooi Overijssel met aandacht voor Verrassend vlas (kijk hier)
TC Tubantia, Oud vlas voor nieuwe kunst
Bornse Courant, Oude en nieuwe technieken toepassen in kunstproject

In opdracht

Wisselplaats

Een bijzondere proces om samen met Monique Wilmer-Leegwater de cover voor haar poëziebundel 'Wisselplaats' te ontwerpen. Zij ontving voor haar gedichten diverse prijzen en eervolle vermeldingen.  In veel gedichten verwondert ze zich over de mens. Wat is zijn natuur? Wat betekent dat voor andere wezens, de dieren, de bomen, de dingen? www.moniquewilmerleegwater.nl

Collecties

Collectie Medisch Spectrum Twente
Collectie Bank Nederlandse Gemeenten
Diverse privécollecties

 

Scroll naar boven