Realisme2015 Amsterdam

 

twickel-III
twickel III, olieverf op doek, 80x120cm

Al jaren maak ik regelmatig foto’s. Tijdens mijn wandelingen op landgoed Twickel, in de prachtige omgeving van Vasse, op vakantie in Frankrijk, aan de Main in Frankfurt, of in de buurt langs de beek in Borne. Gewoon met m’n iPhone, omdat iets me opvalt: een vorm, een kleur, een knopje of een takje, de combinatie met de blauwe lucht, of de lichtval en schaduw, patronen die gevormd worden, spiegelingen of rimpelingen in het water, noem maar op. En als ik eenmaal begin, dan raak ik in de ban van alle mogelijkheden die zo’n schijnbaar eenvoudig onderwerp van aandacht biedt.

‘het kleine landschap’ staat voor de uitsnede van het landschap waar ik in loop. De kadrering die het fototoestel, of eigenlijk de iphone geeft. Meestal ingezoomd – heel ver, heel sterk gefocussed op een klein gebied in de natuur, een klein deel van het landschap.
Deze foto’s zijn inspiratiebron voor verschillende uitingen in verschillende technieken. Tekeningen op papier, schilderijen op doek en druktechnieken.

Op de beurs Realisme 2015 in Amsterdam toonde Galerie Bianca Landgraaf o.a. nieuw werk uit deze serie. Meer informatie over de beurs op www.realismeamsterdam.com en www.galeriebiancalandgraaf.nl.

het-kleine-landschap

 

REALISME: DE BEURS VOOR FIGURATIEVE EN REALISTISCHE KUNST

In de Passenger Terminal Amsterdam werd voor de twaalfde keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs waar uitsluitend hedendaagse figuratieve kunst te zien is. Gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars.Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.
De beurs vindt plaats in de hal van de Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan de IJ boulevard, waar zomers de grote cruiseliners aanmeren en waar ’s winters culturele evenementen plaatsvinden.

Galerie Bianca Landgraaf presenteert hedendaagse figuratie van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Met het werk dat zij presenteert begeeft ze zich op het snijvlak tussen figuratie en abstractie. Hiermee vertegenwoordigt zij een geheel eigen gezicht binnen de kunstwereld. Galerie Bianca Landgraaf is telefonisch bereikbaar voor afspraken.

T +31355335987
M +31627080353

www.galeriebiancalandgraaf.nl

werken op papier
schilderijen

 

Scroll naar boven