KUNST in het koetshuis Borne, groepsexpositie

In het kader van de eindtentoonstelling van ‘KUNST in de klas’ is er een groepsexpositie met werk van de deelnemende kunstenaars in het Koetshuis Borne. De werken zijn, naast foto’s van kunst uit het Rijksmuseum Twenthe, getoond in de klas en dienden als inspiratiebron voor het werk van de leerlingen.

koetshuis paradijs a

‘KUNST in de klas Borne’ formuleert elk jaar een kunstaanbod voor de basisscholen van Borne, dat uitgevoerd wordt door professionele kunstenaars uit Borne en omgeving. In overleg met ICC-ers van de scholen is voor 2014 het thema ‘Beeldende Kunst’ ingevuld met de expositie ‘Paden naar het Paradijs’ met bijbehorende theatervoorstelling van het Rijksmuseum Twenthe om als introductie te gebruiken op de kunstactiviteiten op de scholen volgens het principe – kijken naar kunst > filosoferen > zelf doen > reflecteren -.

Naast de workshops zijn extra reflectiemomenten georganiseerd: een expositie van het werk op de school en een tentoonstelling van al het werk van de kinderen in het Kulturhus in Borne. Er ontstaat op deze manier een gevoel van bevestiging dat kunst verrijkt en communiceert en dat je er samen plezier aan kunt beleven. De grote drijfveer van de deelnemende kunstenaars!

 

 

melkkannetjes

Met kinderen uit groep 1/2 praten over het oude aap/melkkannetje uit het Rijksmuseum, en over een werkje van mijzelf, gemaakt op de AKI

“Er zit een mens in de buik, die is opgegeten, net als de grootmoeder van Roodkapje.”
“Hij heeft batterijen, misschien elektrisch bestuurbaar.”
“Dat knopje is om te melken.”
“Nu is het geen koe meer, maar een raar ding, weet niet wat het is.”

 

Scroll naar boven