Kunst in der Region 2014, Kloster Gravenhorst Hörstel (D)

Het werk ‘zeegezicht (imagine, a sea without a horizon)’ is geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Kunst in der Region’ in Kloster Gravenhorst, Hörstel (D). Van harte welkom op de opening op zondag 19 oktober 2014 om 12.00 uur en/of bij het concert ‘Talking Horns’ in de tentoonstellingsruimte op zaterdag 25 oktober 2014 om 19.00 uur.

In Nederland bestaat een traditie in zeeschilderingen. Wanneer je dit werk bekijkt, dan is niet helemaal duidelijk of alles water is, of dat het water voor een deel vermengd is met hemel. Dit is te vergelijken met het werk van de Duitse schilder Gerhard Richter die een werk gemaakt heeft met de titel ‘Seestück (See-see)’ (1970). In het midden is het beeld gedeeld, met op het eerste gezicht beneden de zee en boven de hemel. Maar als je goed kijkt dan zie je, dat het hetzelfde motief is, alleen gespiegeld. De zee kan voor hemel doorgaan, en andersom. Bij dit werk van Mirian Jacobs is het ook zo dat de grote vlakken die zijn ontstaan in principe altijd een zekere vermenging van de elementen toelaten.

 * kunsthistoricus Colmar Schulte-Goltz van Kunstraum Schulte-Goltz + Noelte / Essen bij opening Villa van Delden (vrije vertaling)

studies voor ‘zeegezicht’

proefpagina-III-uitsnedeproefpagina-II-uitsnedeproefpagina-IProefpagina-V-Reinier-Nooms

 

 

 

 

 

Scroll naar boven