Dagwaak & nachtschade

Ik doe mee aan het artist-to-artist-project Postwerk, een kunstenaarsinitiatief van jaargenoot Daniëlle Spoelman waarvoor professionele kunstenaars uitgenodigd worden een kunstwerkje te maken voor een andere kunstenaar en dit op te sturen, waarna de ontvanger hierop reageert met een eigen kunstwerkje en dit terugstuurt. Heel spannend en heerlijk om te doen, omdat je lekker vrij kunt werken vanuit andere inspiratiebronnen. En natuurlijk ook omdat je zelf origineel werk ontvangt van een collega. Alle dingen die gebeuren rondom Postwerk worden door de deelnemers op Facebook gezet, zodat iedereen mee kan genieten. Zie Facebook / Community Postwerk.

Het thema voor de eerste ronde is ‘dagwaak & nachtschade’, woorden die voor veel inspiratie en nieuwsgierigheid zorgen. Ik ben begonnen met het maken van een journal, speciaal voor dit project.

foto-boekje

 

Mijn eerste werk is gegaan naar Fiona Rijpkema uit Enschede. Een collage op A4-formaat, geïnspireerd op het beeldmateriaal dat ik vond n.a.v. de twee gegeven woorden.

 

post-voor-fiona-rijpkema-1

 

Het eerste werkje dat ik heb ontvangen is een prachtige tekening van Manja van der Storm uit Amsterdam. Potlood op papier, formaat 10,5×14,8cm.

 

post-en-tekening

 

Mijn reactie op de tekening van Manja is een collage (A5) met de titel ‘ik vorm geen bedreiging’ en is inmiddels door de postbode bij haar bezorgd.

 

ik vorm geen bedreiging (postwerk),collage op fotopapier op karton, 21x14,8cm, 2014

Scroll naar boven