Journals noem ik ze

Ik en een verzamelaar. En alles wat ik verzamel, komt samen in mijn boekjes. Journals noem ik ze. Ze zijn onmisbaar in mijn creatieve proces, ze geven overzicht en inspiratie. Deze blog geeft me de mogelijkheid om jou als lezer zo nu en dan iets uit deze journals te laten zien.

Ik ben van het knippen, plakken, tekenen, schrijven – op papier. M’n hele leven al gedaan. Vroeger waren het dagboeken, net als m’n oma. Op de middelbare school kwamen daar natuurlijk de agenda’s bij, brieven en niet te vergeten de mooi vormgegeven uittreksels van de studieboeken. Op de AKI hield ik een ‘Dagboek van de Avond’ bij. En nu zijn het Journals.

Waarom dit Engelse woord? Dat dekt meer de lading voor mij. Er staat niet in wat ik elke dag doe en beleef (zoals vroeger), maar alles wat me opvalt, intrigeert, wat ik maak, bezoek, lees, zie, waarneem. Het woord journal heeft voor mij ook een associatie met ‘journey’, een reis, een weg die ik afleg, een proces. Het lijkt of ik continu op zoek ben, zonder te weten waarnaar. Maar dat vind ik ook niet zo interessant. Ik kom nl. van alles tegen dat op één of andere manier een richting aangeeft, iets verklaart of bevestigt.

 

journal

 

journal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven