Borns Blauw

Een blauw reliëf voor
Textiel Biënnale BORNS BLAUW

Voor de Textiel Biënnale BORNS BLAUW, die in de maanden september tot en met november meer dan 30 activiteiten organiseert, heb ik een blauw reliëf gemaakt dat bij het ‘Wildhangen’ in het Koetshuisje Borne geëxposeerd wordt èn te koop is. Jarenlang was ik actief voor dit mooie kunstenaarsinitiatief en ik vind het dan ook erg leuk om weer een keer mee te doen met dit Community Art Project.

Meer informatie over de activiteiten van BORNS BLAUW, o.a. een dichtwedstrijd die wij met Borne doet Poëzie organiseren, vind je op visitborne.nl

Over Mirian Jacobs

Ik maak werk van wat mij bewust of onbewust bezighoudt. Vanuit een nieuwsgierige en oriënterende houding stem ik af op de informatie uit mijn omgeving. Informatie die via mijn innerlijk in het creatieve proces vorm krijgt. Ik communiceer met wat er al is, noteer, herhaal en varieer omdat ik urgentie ervaar om iets te onderzoeken en dit bevestigd wil zien. Daarvoor gebruik ik een zo puur mogelijke taal en vormen en materiaal met een eigen leven en betekenis. Ik creëer door ermee te communiceren, en communiceer door te creëren. In het werk wordt mijn denken zichtbaar. Er ontstaat een nieuwe omgeving en de beschouwer mag, in de wisselwerking, verbinding zoeken en dus betekenis toevoegen. 

Kunst zet gedachten in beweging

Mijn werk is op vele plekken zichtbaar geweest. Op verschillende tentoonstellingen en beurzen als de KunstRAI (solo). Daarnaast heb ik mooie projecten gedaan. Het contact met de mensen en hun verhalen naar aanleiding van mijn werk zijn altijd een cadeau. Maar ik merkte dat dit niet voldoende was en besloot om een deel van mijn tijd, kennis en ervaring ook aan de wortel van onze maatschappij in te zetten voor de mensen van de toekomst. Want ik gun iedereen kunst in het leven. Met name voor de ontwikkeling van kinderen vind ik dit van belang. Naast mijn werk als beeldend kunstenaar werk ik daarom als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving. Voor de klas, in het ontwerpen van lesmateriaal, maar ook in de positie van coördinator en gesprekspartner in het werkveld. Dit plaatst mij midden in de maatschappij en ik zie dit als een verrijking voor mijzelf en mijn beeldende werk.

Mirian Jacobs
Borne
M (+31)0651352494
Email
KvK 52366510

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang updates over mijn werk en waar dit te zien is.

    Werken

    Kunstprojecten en tentoonstellingen

    Kunstproject GrensWerte, Verre Nabijheid – Ferne Nähe (2013)
    Kunstproject ‘Blauwbloeiers en kwade koppen’, Museum Bussemakerhuis, 2016
    Scroll naar boven