facebook-web

instagram-web

W I T S T I L T E (website onder constructie)

Helaas, het duurt even om mijn website weer up-to-date te krijgen. Alle werken in mijn portfolio liggen onder een dikke laag WIT. Er wordt gewerkt aan een nieuwe website, met volop aandacht voor mijn werken, blog, educatie en tentoonstellingen. In de tussentijd kun je op de pagina ‘WORK’ op het witte vlak klikken en kom je alsnog in de diepere lagen waar mijn portfolio op je ligt te wachten. Je kunt ook op Instagram kijken.

De witte bladzijde op mijn website lijkt bijna een metafoor voor mijn leven van de afgelopen 3 jaar.
WIT was de ruimte die ik voelde om me te kunnen ontwikkelen toen ik aan de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving begon.
WIT was de ruimte in mijn onderzoek naar reflectie en om ruimtelijk werk te maken.
WIT was de stilte die ik als beeldend kunstenaar het afgelopen jaar nodig had om de kunstenaar-docent in mijn dagelijkse leven een plek te geven.
WIT zijn nu het canvas en mijn atelierruimte om weer op te starten en alle borrelende ideeën vorm te geven!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (max. 2x per jaar) door een PB met je mailadres te sturen.

 

BITTERZOET

bitterzoet-01

Het werk Bitterzoet is gemaakt van een kwetsbaar materiaal met een beschermend laagje.
Bitterzoet is een inheemse plant die in eerste instantie bitter smaakt maar na een tijdje kauwen zoet wordt. Het doet me in tijden van corona en klimaatcrisis denken aan het bittere in het leven, waarbij de kwetsbaarheid van mens en natuur zichtbaar wordt, en aan het zoet van de kracht waarmee deze kwetsbaarheid velen van ons aan het denken en handelen zet. Je kwetsbaar opstellen kan een kracht zijn, maar tegelijk mag je daarin ook terughoudend zijn, want we hebben allemaal een eeltlaagje nodig om als individu te kunnen functioneren in het grote geheel. Het verhaal gaat dat vroeger een takje Bitterzoet in de wieg of de stal gehangen werd om het kind of het vee te beschermen tegen het kwade.

KUNSTEDUCATIE

Als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving wil ik mij inzetten voor het heroveren van een plek voor kunst en cultuur in het onderwijs en daarmee in onze samenleving. Ik ben intussen in deeltijd werkzaam in het Voortgezet Onderwijs en combineer dit met mijn kunstpraktijk. Informatie.

 

BLOGBERICHTEN